Olympische Spelen in Tokio: Schauffele goud het zilver voor Sabbatini en 7-man play-off voor brons!

Xander Schauffele heeft de gouden Olympische medaille gewonnen op de Kasumigaseki Country Club. De Amerikaan wist na vier ronde alleen op 18-onder par te eindigen. Rory Sabbatini die een Zuid-Afrikaanse en Slovaakse nationaliteit heeft en voor de laatste mee deed aan de Olympische spelen won het zilver met een eindscore van 17-onder par. De 45-jarige werd geholpen door zijn vrouw Martina Stofanikova die zijn tas droeg. Met een record van 61 slagen eindigde hij de vierde en laatste ronde.

Zeven man eindigden op 15-onder par en in de geschiedenis van golf was er nog nooit een play-off gespeeld tussen zoveel spelers. Op de eerste play-off hole vielen de Japanner Hideki Matsuyama en de Engelsman Paul Casey af. Sebastian Munoz, Mito Pereira en Rory McIlroy vielen af op de derde play-off hole waar Colin Morikawa en C.T Pan birdie maakten. Die moesten terug naar de 18e waar Morikawa een voordeel leek te hebben na een afslag net naast de fairway en Pan in de dikke rough links en veel korter terecht kwam.

Pan moest als eerste zijn bal naar de green slaan en liet hem links van de green eindigen en had dus nog een pitch over. Morikawa raakte de bal toch niet zoals hij wilde en zijn bal kwam geplugd in de bunker (foto) voor de green te liggen. Pan chipte zijn bal op de green en Morikawa kreeg zijn bal er ook op. De putt van Morikawa miste en Pan maakte hem waardoor het brons voor de laatste was.