ISPS Handa World Invitational: Daniel Gavins wint Darius van Driel zevende!

De wereldnummer nummer 453 Daniel Gavins kwam terug van zeven achterstand op de laatste dag om David Horsey, Jordan Smith en Daniel Hillier te verslaan en het ISPS Handa World Invitational in Noord-Ierland met 13-onder par te winnen. Darius van Driel eindigde met 10-onder uiteindelijk op 3 slagen achterstand gedeeld zevende. Van Driel begon de laatste dag met een dubbel bogey maakte direct erna een birdie en eindelijk op de 10e nog een en met een reeks van parren eindigde hij met 70 slagen het toernooi.

Gavins, die normaal op de Challenge Tour speelt, maakte op de laatste dag een achterstand van zeven schoten ongedaan door vijf birdies en een bogey-vrije ronde van 65 slagen te laten noteren om in het clubhuis met 13-onder te wachten op de rest. Hij moest een uur wachten tot duidelijk werd dat niemand zijn score kon evenaren of verbeteren.

“Ik kan het niet geloven!” zei Gavins. “Ik heb vandaag geprobeerd zo laag mogelijk te scoren. Zeven slagen achterstand, ik dacht niet echt dat ik kans maakte om te winnen. Ik denk dat het even zal duren voordat ik doorheb wat er vandaag gebeurd is”

Gavins, die nog nooit eerder een top-10 finish op de European Tour had, maakte een birdie op de tweede hole en op de vijfde wist hij vanuit de bunker ook zijn bal in de hole te krijgen voor een birdie en op de zesde hole. Met echt monster putts op de 13e en 16e wist hij ook birdies te maken op weg naar een winnende score.

Jordan Smith, die als leider de laatste dag inging, vergrote zijn voorsprong op hole 2 en 4 met birdies voordat hij een bogey maakte op de vijfde en een triple op de zesde. Op de zesde hole lag zijn bal dicht tegen een boom, hij probeerde hem weg te slaan raakte een volgende boom en vervolgens raakte zijn bal zijn caddie met een aantal strafslagen tot het gevolg. Op de 11e vond hij het water met een dubbel bogey als resultaat. Uiteindelijk eindigde hij met 74 slagen (+4) zijn ronde en zakte weg naar de gedeelde derde plaats met 11-onder.

David Horsey eindigde solo als tweede met 12-onder voor Alejandro Canizares, Masahiro Kawamuro, Smith en Hillier

In het toernooi vonden gelijktijdig zowel heren- als damesevenementen plaats, waarbij Pajaree Anannarukarn een nipte overwinning opeiste in de dameswedstrijd.

Anannarukarn wist met 70 slagen het toernooi te eindigen en kwam daarmee samen met Emma Talley met 16-onder in een play-off. Met een par op de tweede extra hole won zij uiteindelijk de wedstrijd.