Anne van Dam naar een na laatste plaats in Golf Olympics

Het is tot nu toe nog niet echt een prestatie van wereldformaat de scores van Anne van Dam in de Golf Olympics in Japan. Na twee ronden staat de Nederlandse met +10 een na laatste in het klassement en waar de leider Nelly Korda haar tweede ronde eindigde met 62 slagen en nu met 13-onder par de leiding neemt!

De Nederlandse geroemd vanwege haar enorme afstanden die ze slaat begon met een dubbel bogey op 1 maakte direct een birdie erna en een birdie op 5. De dubbel bogey op de par 3 7e werd vervolgens met een birdie op 8 redelijk gecorrigeerd maar de dubbel op 9 zorgde voor +3 na haar eerste 9. In haar tweede negen waren het bogeys op 11, 13, 15 en 18 die voor een score van 78 slagen zorgden en dat is 7-boven par.

Van Dam die wordt begeleid door de bondscoach Maarten Lafeber lijkt daar nog weinig aan te hebben. Met nog twee ronden te gaan is het de vraag of zij nog wat kan stijgen in het klassement maar een medaille zal er echt niet meer inzitten want het verschil is nu al 23 slagen met de leider. De nummers twee Nanna Koertsz Madsen, Aditi Ashok en Emily Kiristine Pedersen staan met 9-onder op 4 slagen van Korda.