Het eerste golfnieuws

Nike Driver wint Long Drive Competition

ImageTwee weken geleden tijdens het evenement Callaway Golf Las Vegas Collegiate op de Southern Highlands Golf Club werd de Long Drive Competition gewonnen door iemand die sloeg met een 8,5 graden Nike Forged Titanium Driver van 350cc.

De winnende drive werd geslagen over een afstand van 289 meter, tegen de wind in en bergopwaarts. De stok waarmee de winnende slag werd geslagen heeft een toplaag van Beta Titanium, waarmee de bal meer snelheid krijgt. De uitzonderlijke combinatie van optimale balsnelheid, bal spin en hoek maakte de Nike Forged Titanium Driver tot een ideaal wapen in de stijd om lange, rechte drives.

Het bleek ook dat vier van de vijf langste drives op de PGA Tour dit jaar zijn geslagen met een Nike Tour Accuracy golf ball. De een na langste drive (351 meter) werd geslagen door Notah Begay met een Tour Accuracy. De twee na langste drive (350 meter) was van Spike McRoy, die met een Tour Accuracy en een Nike Forged Titanium Driver speelde. De drie na langste drive (348 meter) staat op naam van Harrison Frazar, hij sloeg met een Tour Accuracy DD. Ook de vier na langste drive (343 meter) werd geslagen met een Nike Tour Accuracy DD, door Paul Gow. Zo langzamerhand wordt wel duidelijk dat de nieuwe Nike Tour Accuracy DD een bijzondere bal is.