Het eerste golfnieuws

Derde Bay Hill titel voor Woods

ImageVanaf hole 8 liet Woods zien wat hij kon tijdens het Bay Hill Invitational, met Phil Mickelson in zijn kielzog. Woods maakte birdies op de holes 9, 10 en 12 en Mickelson volgde hem op een slag afstand op 11-onder par. Af en toe wisselden hun namen aan de top van het scorebord.

Op de 16de hole (par 5) besloot Mickelson een risico te nemen en zijn bal door de bomen heen te slaan. Zijn drive was tussen de bomen geland maar hij kon de green daarvandaan zien. Met een ijzer 4 probeerde hij zijn bal op de green te slaan maar deze landde daarvoor in het water.

Misschien was het beter geweest als hij zijn bal vanuit de bomen op de fairway had gepitcht, maar volgens de toernooi organisator, Arnold Palmer, had Mickelson de goede beslissing genomen omdat hij moest proberen druk uit te blijven oefenen op Woods.

Woods maakte nog een birdie op 16 en vergrootte de voorsprong op Mickelson daarmee tot vier slagen. De rest zal niet als een verrassing komen: Woods won met zijn laatste ronde van 69 slagen (3-onder par).

Op de tweede plaats eindigde Michael Campbell met -9. Mickelson deelde uiteindelijk de derde plaats met Rocco Mediate,
John Huston en Len Mattiace met -8.

1 Woods -13
2 Campbell -9
T3 Mediate -8
T3 Mickelson -8
T3 Huston -8
T3 Mattiace -8
T7 Frazar -7
T7 Olazabal -7
T9 Cabrera -6
T9 Els -6