Het eerste golfnieuws

Muntz 18e, Adam Scott wint het Qatar Masters

ImageRolf Muntz is op de 18e positie ge?indigd in het Qatar Masters. Met 74, 68, 70 en 68 slagen kwam zijn totaal op 280 slagen uit en dat is 8-onder par. Muntz verdiende ruim 22.000 euro en daarmee schiet hij weer een aantal plaatsen omhoog in het algemeen klassement, de Volvo Order of Merit.

Muntz eindigde zijn laatste ronde op de Doha Country club fantastisch met birdies op 15, 17 en 18.

Adam Scott heeft het toernooi in stijl gewonnen. Met een laatste ronde van 67 slagen kwam zijn totaalscore op 269 slagen (19-onder par). Hij won met een geweldige voorsprong van zes slagen op Nick Dougherty en Jean-Francois Remesy. Voor de 21-jarige Australi?r is het zijn tweede titel waarmee hij ruim 285.000 euro verdiende.

Hij begon de dag met een voorsprong van drie slagen en werd nooit echt serieus bedreigd, zeker niet nadat hij aan het begin van de tweede negen holes 3 holes speelde in 4-onder par.

In januari won hij het Alfred Dunhill Championship, maar later in het seizoen liet hij een aantal kansen liggen. Deze exercitie op de Doha Golf Club is voor Scott de ideale voorbereiding op US Masters in Augusta van volgende maand.

De 19-jarige Dougherty, beschermeling van Nick Faldo, leverde een prachtige prestatie. Hij had 69 slagen nodig voor zijn ronde en heeft met zijn eindklassering zijn kaart voor het volgende seizoen alvast veilig gesteld.

Zes spelers delen de vierde positie op 8 slagen afstand. Colin Montgomerie eindigde na een ronde van 74 slagen op 11 slagen afstand van de winnaar.