Het eerste golfnieuws

Record aantal European Tour spelers in 2002 Players Championship

ImageAanstaande donderdag begint in Amerika het 2002 Players Championship. Op de baan van Sawgrass zullen ook 22 spelers verschijnen die op de European Tour spelen en dat is een record. Thomas Bj?rn (foto), Michael Campbell, Darren Clarke, Ernie Els, Nick Faldo en onder andere Adam Scott zullen een gooi doen naar de titel.

Vorig jaar won Tiger Woods het toernooi dat 5 dagen duurde. Door invallende duisternis kon de 4e dag niet afgemaakt worden en moesten de spelers op maandag terugkomen. Hij won het toernooi met ??n slag verschil op de nummer 2 Vijay Singh. De ingelaste pauze nadat die zondag de wedstrijd wegens invallende duisternis niet kon worden uitgespeeld, had geen enkele invloed op Woods? spel. Woods had vorig jaar duidelijk het geluk aan zijn kant. Op hole 17 sloeg hij zijn bal bijna in het water maar deze bleef netjes 3 cm voor de rand liggen, ietsje verder en zijn bal was weggeweest.

De spelers die op de European Tour uitkomen en nu meedoen aan het TPC zijn: Thomas Bj?rn, Angel Cabrera, Michael Campbell, Darren Clarke, John Daly, Ernie Els, Nick Faldo, Niclas Fasth, Sergio Garcia, Retief Goosen, Padraig Harrington, Miguel Angel Jim?nez, Per-Ulrik Johansson, Bernard Langer, Paul Lawrie, Paul McGinley, Colin Montgomerie, Greg Norman, Jos? Maria Olaz?bal, Adam Scott, Vijay Singh, Lee Westwood