Challenge Tour

Neergaard-Petersen wint eerste Challenge Tour-titel; Besseling eindigt 8e

Wil Besseling

Rasmus Neergaard-Petersen behield zijn kalmte op de laatste dag van de Kolkata Challenge om zijn eerste Challenge Tour-titel te verzekeren op de Royal Calcutta Golf Club. De Nederlander Wil Besseling eindigde op de gedeelde 8e plaats.

De Deen Neergaard-Petersen, die met een voorsprong van vier slagen aan de laatste ronde begon, weerstond de uitdaging van de lokale favoriet Rahil Gangjee om met twee slagen te winnen na een ronde van één onder par van 71, na rondes van 68-65-68 en een totaal van 16 onder par.

De 24-jarige verzekert zich van zijn eerste Challenge Tour-titel en zijn eerste als professional, met een voorsprong van twee slagen op Gangjee en de Engelsman David Horsey, die samen op de tweede plaats stonden met 14 onder par.

Neergaard-Petersen was verheugd om een overwinning te behalen in slechts het zesde evenement op de Road to Mallorca van 2024, en dat terwijl hij minder dan 12 maanden geleden professional werd.

Neergaard-Petersen begon de dag met een voorsprong van vier slagen en had die uitgebreid tot vijf slagen op zijn speelpartner Gangjee tot aan de achtste hole. Echter, na opeenvolgende birdies van Gangjee op de negende en tiende holes, en toen Neergaard-Petersen een dubbele bogey maakte op de twaalfde, was de voorsprong van de Deen teruggebracht tot één slag.

Neergaard-Petersen reageerde met birdies op de dertiende en veertiende om opnieuw duidelijk voor te komen, en ondanks een late birdie van Gangjee, zou hij standhouden voor een memorabele overwinning.

De Fransman Alexander Levy eindigde op de vierde plaats met 11 onder par, terwijl de Zweden Mikael Lindberg en Kristoffer Broberg, en de Indiër Veer Ahlawat de vijfde plaats deelden met 10 onder par.

Angad Cheema en Om Prakash Chouhan uit India, en de Nederlander Wil Besseling eindigden één slag verder terug op de achtste plaats.

Met een derde plaats deze week komt Lindberg aan de top van de Road to Mallorca Rankings, terwijl Neergaard-Petersen 29 plaatsen stijgt naar de tweede plaats. De Welshman Rhys Enoch staat derde, de winnaar van de Delhi Challenge van vorige week, John Parry, zakt naar de vierde plaats, en de Fransman David Ravetto completeert de top vijf.

De Road to Mallorca neemt een pauze van drie weken voordat ze terugkeren voor de Abu Dhabi Challenge op Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club in Abu Dhabi van 18-21 april.

Wil Besseling als enige Nederlander door in het Kolkata Challenge