PGA Tour

Keith Mitchell met twee slagen voorsprong naar laatste ronde Valspar Championship

Keith Mitchell

Keith Mitchell sloot op zaterdag een geweldige run door de Snake Pit op de Copperhead Course van het Innisbrook Resort af met een eagle op de 18e hole, waarbij zijn 7-ijzer vanaf 141 meter in de hole stuiterde. Dit gaf hem een voorsprong van twee slagen met een score van 5-onder par 66 in het Valspar Championship.

Voorheen bevond Mitchell zich in een groep van twaalf spelers die aan de rand van de strijd stonden, in een toernooi dat begon met alle 77 spelers die de cut haalden binnen slechts zes slagen van elkaar.

Zijn indrukwekkende eindsprint van 3-2-2 op de laatste drie holes van de Copperhead Course, waarbij hij birdies maakte op de 16e en 17e hole en eindigde met een eagle op de 18e hole, zette hem op een totaalscore van 10-onder 203, twee slagen voor op zijn naaste concurrenten.

Mitchell, die een overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor de Masters, wist niet dat zijn slag op de 18e hole een eagle was omdat er iets in zijn oog vloog terwijl hij de bal volgde. Maar het gejuich van het publiek bevestigde zijn onwaarschijnlijke prestatie.

Ondanks enkele onaangename verrassingen van andere spelers die kort de leiding hadden, behield Mitchell zijn voorsprong en gaat hij met vertrouwen de laatste ronde in. Op twee slagen afstand en gedeeld tweede staan Seamus Power, Mackenzie Hughes en Peter Malnati.

Valspar Championship: Vijf man pakken de leiding met nog twee ronden te gaan