Challenge Tour

Wil Besseling als enige Nederlander door in het Kolkata Challenge

Wil Besseling

Op de Royal Calcutta Golf Club in Kolkata in India is Wil Besseling er als enige Nederlander in geslaagd om de cut te halen. Lars Keunen (-1) had helaas een slag te veel en Lars van Meijel en Kiet van der Weele kwamen met +4 en +9 niet in de buurt van de cut lijn.

Een tijd lang stond de naam van Besseling bovenaan het klassement. De 38-jarige wist op de tweede dag van het Kolkata Challenge zes birdies te maken maar ook drie bogeys. Met 7-onder heeft hij nu 4 slagen achterstand op de leider, de Deen Rasmus Neergaard-Petersen. De 24-jarige ging zijn tweede ronde in 7-onder door en maakte geen enkele bogey op vrijdag. Hij staat op 11-onder par.

De Schot Daniel Young staat tweede op 9-onder en achter hem met 7-onder en een gedeelde derde plaats volgt Besseling samen met de Indiër Veer Ahlawat.

Voor het aanwezige Indische publiek is het natuurlijk fantastisch dat de twee landgenoten leiden. De 33-jarige Udayan Mane en de 27-jarige Veer Ahlawat wisten na de eerste ronde met 67 slagen (-5) de koppositie te pakken. Besseling staat dus met 4-onder op 1 slag van de leiders.