Nederlandse amateur Rowin Caron op de 17e plaats in KLM Open

09-09-2010-caron

09-09-2010-caronRowin Caron een veelbelovende 17-jarige amateur verbaasde de Nederlandse golfwereld met een score van 3 onder par. Daarmee had hij nog de nodige pech omdat op de 18e een van de weinige mindere drives een zeer ongunstige ligging vlak achter een dikke pol gras opleverde. Een bogey was het gevolg. Met een score van 17 onder par won Rowin kort geleden al het NK strokeplay.

Nu prijkt zijn naam tussen vele bekende namen op het scorebord in een positie die veel beloofd voor de rest van het toernooi. Rowin is de best geplaatste amateur in het sterke deelnemersveld. Zonder echte verwachting startte Rowin zijn allereerste toernooi op de Europese tour. Geruggensteund door zijn ouders die het hardste juichte bij elke mooie put beleefde Rowan de dag van zijn leven. Vol vertouwen en schijnbaar onaangedaan stond Rowin na de ronde de voornamelijk Nederlandse pers te woord in het perscentrum.

Correcte en ontspannen antwoorden kwamen van een glunderend jeugdig gezicht. Sommige professionele voetballers kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Met een beetje droge humor stelt hij zijn doel voor dit toernooi vast op het halen van de cut. Wel sprak Rowin zich ambitieus uit dat zijn uiteindelijke doel de nummer 1 positie van de wereld is over 10 jaar. En waarom ook niet, de weg is lang maar zonder ambitie onderscheidt een topsporter zich niet van de subtop. Met veel plezier zullen we Rowin volgen de komende dagen. Morgen is er voor Rowin een redelijk vroege start waarbij de greens beter zullen zijn dan ’s middags. Derksen, Luiten en Kaymer waren eensgezind in de overtuiging dat greens in de vroege ochtend betere scores kunnen opleveren. Rowen voelt geen druk, speelt voor zijn plezier en ziet wel wat er zal gebeuren. Heerlijk toch om zo ontspannen te kunnen golfen maar lukt dat ook als de druk zal toenemen?