Nederlanders door in Tsjechië op Lafeber na!

30-06-2011-saxton

Bijna alle Nederlanders in het Prague Golf Challenge 2019 hebben de cut gehaald. In het Challenge Tour toernooi in Tsjechië trok Maarten Lafeber zich na 9 holes terug uit het toernooi. Lafeber kwam de eerste dag met +2 van de baan en na 9 holes op vrijdag stond hij met het maken van 4 bogeys op +6. Gelukkig deden de andere Nederlanders het wel goed en wisten Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing en Reinier Saxton de cut te halen.

16 09 2017 Besseling foto Getty ImagesBesseling (foto) is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Hij deelt nu de derde plaats met 65 en 70 slagen (-9). Van Driel deed goede zaken op de golfbaan van de Prague City. Hij wist met 68 en 70 slagen beslag te leggen op de gedeelde 9e plaats met 6-onder par.

Huizing die op de eerste dag in par rondging wist nu met 70 slagen zijn score op 2-onder te krijgen en deelt daarmee de 30e plaats. Saxton (foto boven) wist zijn score op par voor de wedstrijd te krijgen door zijn tweede ronde ook met 2-onder af te sluiten. Hij wist daarmee net aan de cut te halen die op par kwam te staan.

De Fransman Matthieu Fenasse nam de leiding in het toernooi na 67 en 66 slagen. Zijn 11-onder par geeft hem 1 slag voorsprong op de Duitser Jonas Kolbing en twee slagen op Besseling en de Fransman Antoine Rozner.