Joost Luiten door in British Masters en Matt Wallace leidt

Joost Luiten heeft nog niet echt kunnen scoren in Engeland in het British Masters. Met fris weer werd ook de tweede ronde gespeeld maar wel later dan normaal door de onweersbuien. Luiten kwam op de tweede dag tot het maken van 2 birdies maar zijn enige bogey bracht zijn score op 1-onder en 3-onder voor de wedstrijd. Luiten plaatste zich gelukkig wel voor het weekend en het prijzengeld want de cut zal op 2-onder komen te liggen.

Luiten’s medespeler Matt Wallace (foto boven) nam de leiding op de de Hillside Golf Club na 65 en 67 slagen. De 12-onder par geeft hem 1 slag voorsprong op Niklas Lemke, Ross Fisher, Richie Ramsay en Thomas Detry. De Belg Detry hoopt op een overwinning want liet hij de pers weten, hij wil de majors spelen en gaat dit jaar extra zijn best ervoor doen.

Titelverdediger Eddie Pepperell klom met 70 en 67 slagen naar 8-onder par en heeft dus nog maar 4 slagen achterstand op Wallace. Ook op 8-onder staan onder andere Tommy Fleetwood, Scott Hend, Lee Westwood en Victor Dubuisson.

De eerste prijs in dit toernooi is een half miljoen pond en de nummers twee en drie verdienen nog altijd 333.330 en 187.800 ponden.