John Daly met buggy in het PGA Championship

23-01-2015-daly

Hij is controversieel en zijn optreden zorgt op de golfbaan altijd wel voor wat vermaak. John Daly, een oud winnaar van het PGA Championship, zal ook volgende week meespelen en wel rondrijden in een buggy. De Amerikaan die last heeft van slijtage in zijn rechterknie heeft de wedstrijdorganisatie gevraagd of hij niet in een buggy de wedstrijd mocht spelen vanwege zijn handicap en zij gaven hem er toestemming voor.

Daly zelf heeft aangeven zonder buggy het maar 6 holes vol te houden, omhoog lopen gaat dan nog wel maar naar beneden niet liet hij de pers voorafgaand aan het toernooi weten. De tweevoudig major winnaar zal nu de tweede speler worden die met een buggy een wedstrijd mag spelen. Eerder was het de Amerikaan Casey Martin die met een buggy in het US Open te zien was en wel in 1998 en in 2012.

Omdat Daly in 1991 het PGA Championship heeft gewonnen mag hij nu de rest van zijn golfcarrière in deze major spelen.

“Mijn knie is kapot, mijn meniscus hebben ze eruit gehaald en ik heb ook nog osteoarthritis dus echt lopen wordt voor mij te ingewikkeld. Ik hoop echt dat mijn fans het mij vergeven en er respect voor hebben”, aldus Daly.