Het eerste golfnieuws

Mooie cheque voor Maarten Lafeber, Leaney wint het German Linde Masters

ImageMet de gedeelde 14e plaats in het German Linde Masters is Maarten Lafeber 45.000 euro rijker geworden. Daarmee ging hij ook Rolf Muntz in de Order of Merit voorbij, hij staat nu op de 60e plaats en Muntz, die de cut miste in Duitsland, op de 66e positie.

Lafeber speelde de laatste 18 holes in 68 slagen en daarbij opgeteld zijn eerdere ronden van 69, 67 en 71 slagen kwam zijn totaal op 275 slagen (-13).

De grootste cheque was voor Stephen Leaney (foto), hij kon na de overwinning 500.000 euro laten bijschrijven op zijn rekening. Het was het hoogste prijzengeld dat de Australi?r ooit gewonnen had.

Leaney had op de 72 holes slechts een bogey gemaakt en met zijn laatste ronde van 67 slagen (-5) kwam zijn totaal aantal slagen op 266 slagen (22-onder par). De 33-jarige speler begon de laatste ronde twee slagen achter Paul Casey en met gelijke score als de Duitser Alex Cejka.

Casey had 71 slagen nodig voor zijn ronde en eindigde op de derde plaats met Nick Dougherty en Ian Woosnam. Cejka was nog de grootste bedreiging voor Casey, maar vier birdies op de laatste negen holes brachten hem in de leidinggevende positie. Met zijn overwinning verdiende Leaney naast het prijzengeld ook nog eens gedurende vijf jaar toegang tot de European Tour.

Colin Montgomerie eindigde op de 9e positie, op zes slagen afstand van Leaney. Ryder Cup teamgenoot Thomas Bjorn eindigde als 16e met een score van 12-onder par. Open winnaar Ernie Els eindigde met 11-onder par op de 23e plaats.