Het eerste golfnieuws

Lafeber zakt iets terug in klassement, Casey vestigt nieuw baanrecord

ImageNa de derde dag van het Linde German Masters is Maarten Lafeber 11 plaatsen gezakt in het klassement. Met 69, 67 en 71 (-9) slagen deelt hij de 23e plaats. Hij maakte over zijn 3e ronde 4 birdies en 3 bogies.

De Engelsman Paul Casey (foto) speelde met 62 slagen een nieuw baanrecord. Met 9 birdies, een eagle en een bogie kwam hij binnen op eerste positie van het klassement. Casey maakte over zijn 3 ronden 68, 67 en respectievelijk 62 slagen voor een totaal van 197 slagen en dat is 19-onder-par.

Alex Cejka en Stephen Leaney delen de 2e plaats met een totaal van 199 slagen (-17). De Duitser Cejka evenaarde eerder op de dag met een ronde van 63 slagen het oude baanrecord dat op naam stond van Roger Davis. Een aantal uren later verbrak Casey het baanrecord met 1 slag.

Ian Woosnam maakte op de baan van Gut Larchenhofde 68 slagen en deelt samen met Gary Evens de 4e plaats met 16-onder-par.

Casey, de European Tour rookie van het jaar 2001, was in augustus nog in het nieuws omdat het gerucht ging dat hij mogelijk een wildcard van Sam Torrance zou krijgen om in de Ryder Cup te spelen. Helaas voor hem gingen de wildcards naar Sergio Garcia en Jesper Parnevik.

Van de acht Ryder Cup spelers die de cut hebben gehaald staat Bernhard Langer er het beste voor in Duitsland. Hij staat met 12-onder-par op de gedeelde 11e plaats. Colin Montgomerie staat gedeeld 15e, Pierre Fulke staat met 10-onder-par samen met Padraig Harrington gedeeld 19e.

De overige Ryder Cup spelers zijn Thomas Bjorn (29e), Lee Westwood (44e), Paul McGinley (54e) en Niclas Fasth (73e).