Het eerste golfnieuws

Billy Andrade leidt nog steeds in Pennslyvania

ImageOok na de derde ronde van het Pennslyvania Open gaat Billy Andrade nog steeds aan de leiding. Met een derde ronde van 68 slagen en een totaalscore van 11-onder par heeft hij een slag voorsprong op Jeff Brehaut.

Brehaut maakte birdies op de laatste vier holes voor een ronde van 65 slagen (5-onder par). De Canadees Ian Leggatt zakte naar de derde plaats na een ronde van 69 slagen. Dan Forsman evenaarde het baanrecord van 64 slagen (7-onder par) en deelt de vierde plaats met John Senden, Jeff Sluman, Steve Flasch en John Huston.

Op zondag wordt de tropische storm Hanna verwacht en daarom heeft de wedstrijdorganisatie beslist die dag vroeg te starten in een poging het toernooi toch te kunnen afronden.

?Je weet maar nooit wat er gebeurt door zo?n storm. Ik wilde per se de leiding hebben voor zondag want stel je voor dat we niet kunnen starten? ?, aldus Andrade.

Brehaut, die op de tweede plaats staat, leverde een uitstekende prestatie. Hij is sinds een ernstige schouderoperatie in 2000 nog steeds niet helemaal in vorm. Hij miste 5 keer op een rij de cut op een slag en dat was niet goed voor zijn zelfvertrouwen.