Het eerste golfnieuws

Met een eagle op de 18e wint Dan Forsman het Pennsylvania Classic

ImageOpnieuw heeft een speler die al lange tijd geen toernooi had gewonnen een overwinning behaald.

De 44-jarige Dan Forsman (foto) maakte een putt van bijna 7 meter op de 18e voor eagle en daarmee won hij het toernooi met ??n slag verschil op zijn achtervolgers. Zijn laatste overwinning dateerde van 1992 toen hij het Buick Open won.

De titelverdediger Robert Allenby en leider na 3 dagen Billy Andrade eindigden op de gedeelde 2e plaats.

Forsman vertelde na afloop: “Toen de bal van mijn putter verdween voelde ik instinctief aan dat het een goede putt was en wat is nou niet mooier dan hem vervolgens in de hole te zien verdwijnen?? Hij maakte verder nog over zijn ronde birdies op 3, 5, 10 en 15.

Billy Andrade had een birdie op de laatste hole nodig om in een play-off te komen maar zijn drive landde in de fairway bunker en daarvandaan kon hij niet meer de green in twee?n halen.

Robert Allenby stond een heel lange tijd op de nummer 1 positie totdat hij een bogey maakte op de 14e hole. Nog een bogey op de 17e, een par 3, zorgde voor een achterstand van 2 slagen, een birdie op de 18e was net 1 slag te weinig om in een play-off te komen. Allenby was aangeslagen: ?Ik maak op de derde dag nog een hole-in-one op de 17e, en nu een bogey, het kan toch raar lopen.?