Het eerste golfnieuws

Montgomerie begint niet goed op de Gary Player Country Club

ImageColin Montgomerie (foto) is niet goed begonnen in het Nedbank Challenge in Sun City, Zuid-Afrika. Chris DiMarco en Retief Goosen leiden na de eerste dag van het toernooi met een hoofdprijs van 2 miljoen met score van -4.

Voor Montgomerie kon de wedstrijd niet slechter beginnen dan op de eerste dag van het toernooi. Eerst werd hij niet herkend door bewakingspersoneel toen hij zonder parkeerkaart richting het clubhuis wilde rijden. Na lang discussi?ren lieten ze hem eindelijk door. De nog withete Montgomerie sloeg van de eerste afslagplaats met een rood gezicht af en kon op de eerste hole direct een quadrupple bogey op zijn kaart zetten. Een van de officials had gezien dat de bal bewoog tijdens het adresseren en zo kon hij direct een strafslag bij zijn score optellen.

Gelukkig maakte hij nog birdies op 16 en 17 om op +2 zijn ronde te eindigen en daarmee eindigde hij als laatste op het scorebord.

Retief Goosen kwam met een nieuwe driving iron en dat heeft hem goed geholpen. Goosen ging net zoals Chris DiMarco rond in 68 slagen en met -4 staan zij 1 slag voor op Jim Furyk. Ernie Els, titelverdediger Sergio Garcia en Robert Allenby staan met -2 op twee slagen achter de leiders.

Speler
1 Chris DiMarco -4
– Retief Goosen -4
3 Jim Furyk -3
4 Robert Allenby -2
– Sergio Garcia -2
– Ernie Els -2
7 Michael Campbell -1
– Nick Price -1
9 Darren Clarke 0
– Padraig Harrington 0
11 Bob Estes +1
12 Colin Montgomerie +2