Het eerste golfnieuws

Lafeber en Muntz beginnen goed in Hong Kong

ImageMet een gedeelde 28e en 44e plaats zijn de Nederlanders Maarten Lafeber en Rolf Muntz gestart in het Omega Hong Kong Open. Lafeber ging rond op de Hong Kong Golfclub in 67 slagen en kwam daarmee op -2, de par van de baan is 69 en dat is uitzonderlijk laag. Lafeber maakte 3 birdies en 1 bogey. Hij sloeg alles redelijk goed van tee tot green maar moest toekijken dat zijn putts regelmatig langs de hole verdwenen, in plaats van daarin.

Rolf Muntz had 1 slag meer nodig dan Lafeber, hij eindigde zijn eerste ronde met 68 slagen (3 birdies, 2 bogies).

Opvallend was de prestatie van de jongste speler ooit op de European Tour, de 13-jarige Lo Shih-Kai, een uit Taiwan afkomstige amateur-golfer. Hij eindigde zijn eerste ronde op 4 boven par, maar daar zaten dan wel een dubbel bogey op de eerste en een tripple bogey op de 12de hole in. “Ik speel gewoon mijn spel en maak mij niet zo druk, ik hoop alleen de cut te halen, dat zou erg leuk zijn?, aldus Lo Shih-Kai.

Een andere opvallende gebeurtenis was de albatros van de Zuid-Afrikaan Kingston. Hij maakte een albatros op de negende hole, een par 5 van 479 meter, hij sloeg zijn tweede slag met een ijzer vijf in de hole!

De leiding is in handen van de uit India afkomstige Amandeep Johl (foto). Hij speelde zijn ronde in 63 slagen -6 en leidt daarmee met 1 slag verschil op de nummers 2 Stephen Dodd, Tony Johnstone en Henrik Nystrom.