Het eerste golfnieuws

Muntz mist de cut, Lafeber maakt sprong in klassement

ImageNa de tweede dag van het Omega Hong Kong Open heeft Rolf Muntz met 1 slag de cut gemist. Na een tweede ronde van 70 slagen kwam Muntz’ totaal op 139 slagen en dat was exact 1 slag teveel. Hij maakte 3 bogies en 2 birdies over zijn ronde.

Maarten Lafeber maakte een sprong in het klassement omhoog. Hij speelde zijn tweede ronde in 64 slagen (-5) en kwam met zijn 67 slagen van de eerste dag op 131 slagen (-7) en daarmee deelt hij de 10de plaats. Lafeber zag nu meer putts vallen; gebruikte hij op de eerste dag nog 30 putts over zijn ronde nu waren het er beduidend minder.

Opnieuw kende het toernooi een hoogtepunt. De Ier Peter Lawrie stond op een gegeven moment level par en was bang dat hij de cut zou missen. Op de 8e hole echter sloeg hij met zijn ijzer 5 over een afstand van ruim 175 meter en maakte hij een hole-in-one. Jammer genoeg voor hem stond de Mercedes Benz SLK300 op een hole-in-one op de 15e hole. Op de 9e hole maakte hij een putt van meer dan 5 meter voor eagle. Zo kwam hij dus in het clubhuis met een score van 5-onder-par.

Na twee dagen leidt een vijftal op de par-69 baan. De Noor Henrik Bjornstad, Jyoti Randhawa, Ter-Chang Wang, Tony Johnstone, Stephen Dodd en de Zweden Marten Olander en Klas Eriksson eindigden op -9.