Mike Toorop ontvangt Wild Card voor het KLM OpenVanaf zijn 11e levensjaar heeft hij in de Nederlandse selecties gezeten, eerst in de C-Selectie, daarna de B-Selectie en later in Jong Oranje. Hij heeft in die tijd een aantal Nationale titels gewonnen bij de jeugd waaronder twee keer het NK Matchplay jeugd.

Mike is vorig jaar na het winnen van het Nationaal Open Matchplay Pro geworden en heeft deelgenomen aan de Qualifying School voor de European Tour.

Daar is hij gekomen tot de second stage. 


Dit jaar is zijn echte Rookie jaar als Professional, hij heeft gespeeld op de Alps Tour en de PGA Holland Tour. Na een derde plaats op het Lauswolt open, een kwart finale plaats in het Nationaal Open Matchplay won hij zijn eerste toernooi op de Wouwse Plantage in een play-off met Rowin Caron.

Hierna heeft hij gespeeld op het PGA kampioenschap (4e plaats), Benelux Trophy (3e plaats), Dutch Futures (8e plaats) en de Twente cup (6e plaats).

Deze uitslagen hebben ertoe geleid dat hij op de eerste plaats staat op de Order of Merit van de PGA Holland Tour.

Op basis van zijn prestaties heeft hij zijn wild card verdient.

Om aan zo een groot toernooi mee te mogen doen in eigen land lijkt hem de mooiste ervaring ooit! Het is waar hij al die jaren voor heeft getraind en nog steeds traint als Golfprofessional.