Van Driel en Caron eindigen gedeeld 10e in Open de Bretagne waar Heisele wint!

Opnieuw twee goede ronden van de Nederlanders Darius van Driel en Rowin Caron op de laatste dag van het Open de Bretagne. De twee wisten nu met 66 slagen 8 plekken te stijgen in het eindklassement en werden met 6-onder gedeeld 10e.

De voorzichtigste ronde was van Van Driel (foto) met 2 birdies en een eagle. Caron speelde erg aanvallend en dat resulteerde in 6 birdies maar ook twee bogeys. Daan Huizing eindigde gedeeld 25e na een laatste ronde van 67 slagen die hem voor het toernooi op 2-onder bracht.

Er was toch een klein Nederlands succes. De Nederlandse Duitser Sebastian Heisele (foto boven) wist het toernooi te winnen met een laatste ronde van 65 slagen. De in Heemskerk geboren Heisele maar woonachtig in Duitsland pakte met 6 birdies en 1 bogey en 13-onder de overwinning. Opvallend is dat hij dit jaar nog geen 10-duizend euro verdiend had en dat hij nu 36.600 euro kan laten bijschrijven. De Nieuw-Zeelander Josh Geary werd tweede op 11-onder par. 

Van Driel en Caron verdiende met hun gedeelde 10e plaats 4067 euro. Van Driel staat nu 7e in de algemene ranking van de Challenge Tour (Road to Mallorca) en dus zien we hem volgend jaar naast Joost Luiten op de European Tour. Huizing is nu 13e en heeft nog een goede cheque nodig in de resterende toernooien om naar de European Tour te promoveren.

Van Driel en Caron klimmen flink in klassement Open de Bretagne en Heisele pakt de leiding

Drie Nederlanders door in Bretagne waar Daan Huizing de beste is!