Challenge Tour

Van Driel en Caron klimmen flink in klassement Open de Bretagne en Heisele pakt de leiding

Twee heerlijke goede rondes van de Nederlandse spelers Darius van Driel en Rowin Caron in het Open de Bretagne. De twee klommen flink na 66 en 67 slagen op de derde dag van het toernooi naar de gedeelde 18e plaats. Met 2-onder voor het toernooi staan ze dan wel 6 slagen verwijderd van de nummer 1 in het klassement die trouwens ook de Nederlandse nationaliteit heeft naast die van Duitsland, Sebastian Heisele (foto). Hij werd in 1988 geboren in Heemstede in Noord-Holland.

Caron wist op de derde dag 6 birdies te maken en 3 bogeys en Van Driel kam tot het maken van 5 birdies een eagle en drie bogeys. Daan Huizing had het zwaar, gisteren nog goed voor een ronde van 66 slagen nu werden het 71 slagen en daardoor zakte hij met +1 naar de gedeelde 40e plaats.

De Nederlandse Duitser Heisele had een slechte opening in het toernooi met 73 slagen maar wist vervolgens in 64 en 65 slagen rond te gaan. Met 8-onder heeft hij 1 slag voorsprong op de Engelsman Dale Whitnell die op zaterdag in 64 slagen rond ging. De 64 slagen is voorlopig de laagste score deze week op de golfbaan van Golf Blue Green de Pléneuf Val André in Pleneuf in Frankrijk.

Dag twee: Drie Nederlanders door in Bretagne waar Daan Huizing de beste is!

Dag 1: Van Driel met score net boven par toch beste Nederlander in Open de Bretagne