Het eerste golfnieuws

Michiel Janbroers beste Nederlander na 2 dagen Jacobsberg Classic

ImageBoppard, Duitsland ? De tweede dag van het Jacobsberg Classic werd gedomineerd door regen. Het waren geen stortbuien maar het druppelde bijna de hele dag en daar werden de spelers toch behoorlijk nat van.

Waren er veel scores onder par op de eerste dag nu waren het er maar enkelen die hun ronde onder de 72 konden spelen. E?n daarvan was de Nederlander Michiel Janbroers. Na een 71 van de eerste dag speelde hij nu opnieuw zijn ronde in 71 slagen. De cut kwam te liggen op +3 en dat was voor een aantal spelers net op het nippertje. Door naar de laatste ronde gingen: Hayo Bensdorp met 70 en 75 slagen, Brian Schutz 74 en 73 slagen, Stephane Lovey 72 en 75 slagen en Hiddo Uhlenbeck met 71 en 75 slagen.

Onder de spelers die naar huis mochten zaten, Dajs Bos (72, 77), Xavier Ruiz Vonhof (75, 76), John Boerdonk (77, 77) Erik Bekker (74, 80), Vincent Rijk (80, 79) en Willem Kruysifix (80, 81).

Als caddie van Brian Schutz (foto) kon uw verslaggever achteraf gelukkig constateren dat wij er ook de laatste dag bij zijn. Op de laatste hole, een par 5 van 468 meter, sloeg Brian zijn drive teveel naar rechts en deze landde naast de tee van de afslag van de 10e. Bij de bal aangekomen bleek deze voor een bord van de hole te liggen. Brian kon zijn swing niet maken zonder het bord te raken. Na een referee besluit mocht er zonder strafslag worden gedropt. Een metal wood 3 naar de green werd te vet geraakt en landde rechts in een bunker op 120 meter van de green. Een ijzer 9 werd goed uit de bunker geslagen maar ging over de green heen en landde links er achter. Een pitch richting hole ging net over de cup heen en hij hield een put over van ruim 3 meter. Hij maakte hem en maakte dus een par op de laatste hole. Had hij een bogey gemaakt dan was voor hem ook de wedstrijd ten einde.

De leiding in het toernooi is in handen van de Engelsman Paul Herbert. Met 66 en 69 slagen staat hij met -11 op de eerste plaats. De Duitser Arne Dichel staat 2e met 65 en 70 slagen (-9). De Belg Arnaud Langenaeken staat 3e met 69 en 67 slagen.