Het eerste golfnieuws

Bensdorp beste Nederlander in Jacobsberg Classic

ImageBoppard, Duitsland – Een prachtige dag met zon, weinig wind en redelijk harde greens. De spelers hadden soms wel moeite met de harde fairways. De beste Nederlander na de eerste ronde van het Jacobsberg Classic, een toernooi op de EPD-Tour, is Hayo Bensdorp (foto). Hij had voor de par 72, 70 slagen nodig en staat daarmee op de gedeelde 14e plaats. Met een score van -1 delen Hiddo Uhlenbeck en Michiel Janbroers de 26e plaats. Stephane Lovey speelde zijn ronde in 72 slagen net als Dajs Bos en Joost Steenkamer en zij delen de 39e plaats. Jules Kappen sloot zijn ronde af met 73 slagen (+1).

Schutz begon zijn ronde op de 10e hole. Als zijn caddie moest uw verslaggever toezien dat een ronde van -1 naar +3 ging door een quadrupple bogey. Na 10 holes te hebben gespeeld stond hij nog -3. Op de 7e sloeg hij een 3-wood rechtdoor de baan uit, out-of-bounds! Deze hole heeft een dogleg naar rechts en de spelers proberen dan door een wood met een slice of fade te slaan een ijzer 9 of wedge over te houden. Zijn 3e slag van de tee moest dus richting green gaan om de schade zo gering mogelijk te houden maar deze raakte net de rand van het hek dat tussen de afslagplaats en de green er naast lag. De bal landde in de rough en nadat zijn bal in de cup was verdwenen moest er een 8 genoteerd worden.

De schrik zat er flink in maar met een birdie op de volgende hole en een par op de laatste kon hij zijn ronde nog afsluiten op +2 en de gedeelde 64e plaats. In totaal maakte hij 5 birdies en 3 bogeys en 1 quadrupple bogey.

Schutz weet dat hij op de 2e dag een ronde van 70 of lager moet spelen om er op de 3e dag nog bij te mogen zijn.

Xavier Ruiz Fonhof had echt pech! Hij zag na een aantal holes de kop van zijn Ping driver afvliegen en moest de rest van zijn ronde afslaan met een 3-wood waardoor hij op sommige holes flink in afstand moest inboeten. Hij eindigde zijn ronde met 75 slagen (+3).

Van de overige Nederlanders speelden Huite Hak en John Boerdonk hun ronde in 77 slagen en Vincent Rijk en Willem Kruysifix hun ronde in 80 slagen.

Aan de leiding gaat de Duitser Arne Dickel. Hij speelde zijn ronde in 65 slagen (-7). Op de gedeelde tweede plaats op -6 staat het drietal Darren Leng en Paul Herbert (beiden uit Engeland) en de Duitser Matthias Ziegler. Ziegler maakte op de 14e een hole-in-one.