Het eerste golfnieuws

Sportdrank voor golfers: Golfactive

ImageTijdens de wedstrijd op de EPD-Tour het Jacobsberg Classic viel ons de bijzondere fles naast de tas van Hayo Bensdorp op. In een gesprek met hem werd duidelijk dat het hier om een nieuwe sportdrank gaat die speciaal geschikt is voor de golfers.

Tijdens het golfen is het verstandig om aandacht te besteden aan de vochthuishouding, dus is het van belang om voldoende te drinken tijdens het spelen. Water is daarvoor een goede oplossing, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat alleen water niet voldoende is. Een golfer heeft carbohydrates nodig die zowel op de korte als op de lange termijn aan de lichaamsbehoefte voldoen. Het lichaam heeft daarnaast ook een aanvulling nodig van zouten en mineralen die het verlies gedurende een ronde aanvullen.

Een belangrijk detail is niet te wachten totdat je dorst krijgt als je een ronde speelt, dan ben je vaak al te laat. Weersomstandigheden kunnen een richtlijn zijn voor de hoeveelheid drinken. Als je veel transpireert moet er meer gedronken worden. Golfactive is een verstandig en compleet product, dat deze behoefte invult. Golfactive is een product dat specifiek is afgestemd op golfers. Het geeft exact de juiste soort energie, stabiliseert de mate van vocht, is dorstlessend, en helpt het lichaam sneller te herstellen. Volgens Bensdorp is de smaak fris en aangenaam.

Golfactive is een sportdrank in de vorm van een bruistablet, dat vermengd met een aangepaste hoeveelheid water in elke soort fles gebruikt kan worden. Het is leverbaar in de smaken fruitcocktail en orange-lime. Zie voor meer informatie www.golfactive.com.