Het eerste golfnieuws

Fransman Anthony Grenier wint Jacobsberg Classic

ImageDe laatste dag van het Jacobsberg Classic was er eentje van vallen en opstaan. Er waren 50 spelers over gebleven na de cut en de spelers onderaan het klassement moesten wel een erg lage score maken om een hoger prijzengeld te kunnen pakken. Veel spelers namen zich dan ook voor om er volledig voor te gaan. ?Het maakt nu niet meer uit of je laatste wordt met 80 slagen of met 72 slagen?, aldus Schutz.

De Fransman Anthony Grenier ging eveneens voor alles en dat resulteerde in een ronde van 66 slagen en de eerste plaats met een totaal van 203 slagen. De Duitser Arne Dickel (foto) begon zijn ronde uitstekend met een eagle op 1, zijn bal bleef op nog geen 10cm voor de hole liggen anders was het een albatros geweest. Hij maakte daarna nog birdies en een een eagle maar moest ook weer wat slagen toegeven en eindigde zijn ronde met 69 slagen, goed voor de 2e plaats.

Van de Nederlanders eindigde Joost Steenkamer als beste Nederlander op de 20e plaats met 72, 71 en 72 slagen ( 215 slagen). Hayo Bensdorp eindigde op de 25e plaats met 70, 75 en 71 slagen. Hiddo Uhlenbeck pakte met zijn 32e plaats net zoals alle spelers die de cut haalden punten voor de EPD-Tour ranking. Hij speelde zijn ronden in 71, 75 en 72 slagen.

Stephane Lovey (72, 75 en 72 slagen) en Michiel Janbroers (71, 71, 77) eindigden gedeeld 38e. Lovey speelde zijn laatste ronde in par. Op zich niets bijzonders maar wat wel bijzonder is dat hij alle holes in par speelde en dat had hij nog nooit eerder tijdens een wedstrijd gedaan.

Brian Schutz eindigde met een ronde van 79 slagen. Hij ging er volledig voor in de hoop dat hij wat kon stijgen in het klassement. Hij speelde op zich een goede ronde maar ondervond veel last van de greens, meerdere 3-puts waren daarvan het gevolg. Op de laatste hole, een par 5 die gedeeltelijk in een dal ligt, sloeg hij voor het eerst zijn drive naar links maar kwam out-of-bounds te liggen. Zijn 2e bal kwam keurig midden fairway maar toen begon de ellende. Met zo?n 230 meter over naar de green en een blind shot raakte hij zijn bal boven op zijn kop en deze rolde slechts 30 meter. Een ijzer 2 moest er uit de tas en opnieuw topte hij zijn bal. Uiteindelijk lag hij met 6 slagen op de green en hij maakte vervolgens opnieuw een 3-put om met 79 slagen te eindigden op de 50e plaats.