Het eerste golfnieuws

Seve Trophy: Ballesteros kiest ervoor om niet te spelen

ImageSeve Ballesteros (foto) de aanvoerder van het Europese Team heeft besloten zelf niet in de openingswedstrijd van de Seve Trophy te spelen.

Vandaag zal er greensomes gespeeld worden waarbij in duo?s gespeeld wordt. Iedere speler slaat een drive of ijzer en vervolgens kiest men de beste bal. De speler die de andere bal speelde, gaat verder en vervolgens wordt er om beurten gespeeld.

Colin Montgomerie is aanvoerder van het Engelse en Ierse team. Hij zal samen met 1999 Ryder Cup partner Paul Lawrie openen tegen de Zweed Robert Karlsson en de Deen Thomas Bjorn. Ian Woosnam en Steve Webster komen uit tegen Jose Maria Olazabal en Miguel Angel Jimenez, beiden uit Spanje. De derde match bestaat uit de Ier Padraig Harrington, die in de laatste Masters als beste Europeaan eindigde, en Paul McGinley versus Mathias Gronberg (Zweden) en Alex Cejka (Duitsland). In de laatste match spelen Lee Westwood en Darren Clarke tegen de Fransen Raphael Jacquelin en Thomas Levet.

0730 Paul Lawrie (Sco) en Colin Montgomerie (Sco) v Robert Karlsson (Zwe) en Thomas Bjorn (Den)

0745 Ian Woosnam (Wal) en Steve Webster (Eng) v Jose Maria Olazabal (Spa) en Miguel Angel Jimenez (Spa)

0800 Padraig Harrington (Irl) en Paul McGinley (Ire) v Mathias Gronberg (Zwe) en Alex Cejka (Ger)

0815 Lee Westwood (Eng) en Darren Clarke (Irl) v Raphael Jacquelin (Fra) en Thomas Levet (Fra)

BBC 1 zend de wedstrijd live uit op vrijdag 19 April (1310-1715) en zaterdag 20 April (1400-1600) BBC 2 op zondag (1500-1550).