Michael Hirmer wint het Starnberg Open Bootsma en Kraai beste Nederlanders!

Een gedeelde 16e plaats voor de Nederlanders Philip Bootsma en Stan Kraai in het Starnberg Open, een toernooi op de Pro Golf Tour. De twee eindigden in het toernooi op de gedeelde 16e plaats met 5-onder par. Mats Markovits en Peter Melching werden met 1-onder en 2-boven par gedeeld 29e en 36e.

De overige Nederlanders Mike Toorop (+2), Max Albertus (+4), Dylan Boshart (+6) en Michael Wedema (+7) misten helaas de cut in het toernooi.

Met 13-onder par won Michael Hirmer uit München zijn eerste overwinning in zijn professionele carrière. In het Starnberg Open 2021 op de Starnberg Golf Club toonde de speler van Golf Team Germany (GTG) zijn klasse op de snelle greens en bleef hij zijn GTG-collega’s Marc Hammer (-12) en Jannik de Bruyn (-10) (foto onder) voor in het klassement.

Toen Marc Hammer zijn birdie putt op de 18e green vanaf tien meter maar net langs de hole zag gaan wist Michael Hirmer dat hij het toernooi had gewonnen. “Ik heb al heel lang niet meer het gevoel gehad te kunnen winnen. Ik had vorig jaar een heel zwak seizoen en ben overgestapt naar Craig Miller als swingcoach en voelde al snel mijn zelfvertrouwen groeien.”

De 24-jarige liet verder weten: “De hele week had ik een goed gevoel hier in Starnberg en vandaag dacht ik dat het mijn dag zou zijn.”

Met een aantal sterke putts en een aantal van flinke afstand wist hij beetje bij beetje naar de top van het klassement te komen op de uitstekende, gevarieerde en veeleisende golfbaan hoog boven het meer van Starnberg.

Toen hij zijn putt vanaf twaalf meter voor een birdie wist te holen op de 17e kwam hij Hammer twee slagen voor in het klassement. Hij aanvaardde graag een bogey op deze par 4 toen de overwinning iets later met één slag werd getekend: “De afgelopen maanden heb ik me een weg terug naar de top gevochten en heel goed getraind. Nu kijk ik uit naar de rest van het seizoensprogramma en ga ik alles weer geven.”

Tien van de 13 Pro Golf Tour-toernooien van dit jaar zijn nu gespeeld, de nummer 1 in de ranglijst is momenteel de Fransman Mathieu Decottignies Lafon. Het Altepro Trophy 2021, dat van 27 t/m 29 augustus in Tsjechië op het programma staat en waarmee nog eens 30.000 euro aan prijzengeld of ranking punten gemoeid is zal het klassement nog kunnen veranderen.

Alle toernooi resultaten van de Pro Golf Tour zijn beschikbaar op www.progolftour.de.