Joost Luiten net onder par in Tsjechië waar Stenson en Antcliff leiden

Twee Nederlanders deze week in Tsjechië en wel voor het D+D Real Czech Masters dat wordt gespeeld op het Albatross Golf Resort. Joost Luiten en Lars van Meijel begonnen het toernooi met 1-onder en level par. Luiten kwam daarmee op de gedeelde 36e plaats en Van Meijel deelt de 54e plaats. Johannes Veerman met een Amerikaans Nederlandse nationaliteit opende net als Luiten met 1-onder. Luiten had drie birdies en twee bogeys, Van Meijel drie birdies maar ook drie bogeys en Veerman had net als Luiten drie birdies en twee bogeys.

De 28-jarige Maverick Antcliff en de 45-jarige Henrik Stenson (foto) namen de leiding dichtbij Praag. De twee staan met 67 slagen, vijf onder par, op een slag afstand van de Amerikaan Paul Peterson de Engelsen Danny Willett en Sam Horsfield de Zuid-Afrikaan en de held van Tsjechië Ondrej Lieser (foto onder).

De 30-jarige Lieser wist dit jaar nog niet echt te imponeren. Waar hij op de Challenge Tour nog wat toernooien in 2020 wist te winnen op de European Tour verdiende hij tot nu toe maar enkele duizenden euro’s. 

De 23-jarige Noor Kristoffer Reitan, die toch best een aardige bal kan slaan, opende met 77 slagen mede door een dubbel bogey en een tripple bogey, hij deelt met wat andere de 115e plaats.