Gösser Open: Catherine & Berna Manzanares leiden waar Davey Porsius 21e staat

De Nederlander Davey Porsius had best een goede start in het Gösser Open een toernooi op de ALPS Tour. Met 68 slagen, 4-onder, eindigde hij zijn eerste ronde en deelt hij de 21e plaats. Vince van Veen kwam met 74 slagen van de golfbaan Erzherzog Johann.

De leider na de ochtend ronde Daniel Berna Manzanares uit Spanje behield de eerste plaats tot bijna het einde van de dag toen de Franse speler Edgar Catherine het clubhuis binnenkwam lopen met dezelfde score namelijk 63 slagen en dat is 9-onder het baangemiddelde.

Daniel Berna Manzanares begon zijn ronde en eindigde in stijl met een birdie op de tiende en een eagle om af te sluiten voor een bogey-vrije ronde met in totaal zeven birdies.

“Ik speelde erg goed van tee tot green en holede een paar hele lange putts, dus het was een goede dag. Ik heb een pauze van vier weken genomen om les te kunnen geven en dus trainde ik niet echt zoals ik normaal doe, maar ik was erg ontspannen vandaag.”

Edgar Catherine begon vlot aan de voorste negen met een foutloze 33 (-3). Een beetje wiebelen op de par 4 tiende met een bogey, maar toen wist hij richting clubhuis nog zeven birdies en par te maken voor en 30 slagen (-6).

“Ik begon met een drieputt op de eerste en zei tegen mezelf ‘oké, laten we doorgaan en kijken wat er gebeurt’. Ik had een goede front nine inclusief een birdie op de achtste van 1,5 meter en eindigde 30-onder de eerste negen. In mijn tweede negen sloeg ik mijn houten 3 te lang op de tiende en deze belandde in het water en daar maakte ik een bogey. Vanaf dat moment motiveerde ik mezelf echt om alles te geven en dat werkte goed. Ik maakte een paar putts van een meter 4 a 5 meter en had een geweldig ijzerschot op de zeventiende waardoor ik een korte putt overhield. Ik had nog een mooie bonus op de achttiende toen ik vanaf tien meter met een break erin de bal in de cup wist te krijgen. Het is altijd bevredigend om zo je ronde te eindigen”.

Op de gedeelde derde plaats op -8 (64) staan Gary Hurley uit Ierland en de Italiaan Carlo Casalegno. De Ier nam vanochtend kort de leiding na het maken van acht birdies. Casalegno, die in dezelfde flight speelde als Berna Manzanares, had een geweldige ronde met negen birdies, maar miste de leiding toen een eigenzinnig schot hem een bogey kostte op de par 4 vijfde hole waar de green beschermd is door water.

Met 7-onder (65 slagen) delen Joel Moscatel uit Spanje en de winnaar van de Open de la Mirabelle d’Or dit jaar Franck Medale uit Frankrijk en Hamza Amin uit Pakistan de vijfde plaats.

De hoogst gerangschikte Oostenrijkers zijn Clemens Gaster en de amateur Fabian Lang met -5 (67), waarmee ze samen op de tiende plaats staan.

Meer dan de helft van het veld van 144 spelers kwam vandaag gelijk of beter binnen en met 27 spelers binnen 5 slagen van de leiders is er nog steeds alles open voor de titel. De speelomstandigheden zouden ongeveer hetzelfde moeten zijn als vandaag voor de tweede ronde met tee-offs vanaf zowel de eerste als de tiende vanaf 7.30 uur.

Foto: Edgar Catherine & Daniel Berna Manzanares 
Photo credit: Tristan Jones Photography