Het eerste golfnieuws

Mercedes Championship zonder de nummers 1 en 2

ImageHet 2003 PGA Tour seizoen begint deze week op Hawa? met het Mercedes Championship. Het toernooi mist helaas wel de nummers 1 en 2 van de wereld Tiger Woods en Phil Mickelson.

Woods heeft noodgedwongen na een knieoperatie verstek moet laten gaan, Mickelson daarentegen is met zijn familie op skivakantie. De hoogst geklasseerde speler in het spelersveld is daarmee de Zuid-Afrikaan Ernie Els.

Vorig jaar won Garcia (foto) met een birdie put van ruim 3 meter op de eerste play-off hole het openingstoernooi van de PGA Tour. En hij zal dit jaar zijn titel verdedigen!

Sergio Garcia had na 72 holes dezelfde score als David Toms (274 slagen) en de 18e hole zou de eerste play-off hole worden. Garcia en Toms sloegen een redelijk goede drive op de ruim 600 meter lange par 5. De tweede slag van Toms landde in de rough en zijn derde shot naar de green eindigde op 9 meter van de pin. Garcia sloeg een geweldige tweede slag die op nog geen 45 meter van de green bleef liggen. Zijn chip rolde 3 meter voorbij de hole en daarvandaan maakte hij zijn birdie voor de toernooioverwinning.
Naast de hoofdprijs van ruim 800.000 euro kreeg Garcia vorig jaar een prachtige nieuwe Mercedes. Zijn oude Mercedes van het type SLK 320 gaf hij toen aan zijn caddie.