Het eerste golfnieuws

Derksen niet naar South African Open Championship

ImageOmdat de ranking van Robert-Jan Derksen niet hoog genoeg is op de European Tour moest hij zich afgelopen dinsdag samen met nog zo?n 300 spelers proberen te kwalificeren voor het South African Airways Open Championship.

Derksen speelde een goede ronde maar had toch net een aantal slagen te veel, hij eindigde op de 10e plaats. Er werd op verschillende banen gespeeld; vijf spelers onder wie Derksen speelden op de Rondebosch golfclub. Derksen eindigde op deze baan als 10e. Vijf spelers konden zich kwalificeren op de Strand Golf club en nog eens 4 spelers op de King David Golf Club.

Muntz, die ook in Zuid-Afrika is, zal dus als enige speler Nederland vertegenwoordigen.

Op dezelfde baan als waar Derksen speelde, speelde de Zuid-Afrikaan Henk Alberts de beste ronde. Met 5-onder-par (67 slagen) kwam hij in het clubhuis. Sean Ludgater en de Duitser Marcel Siem eindigden op twee slagen van Alberts. Ian Hutchings en Vaughan Groenewald pakten de laatste twee plaatsen.

Op de Strand Golf Club wisten de Engelsen Alan Michell en Matthew Cort zich te kwalificeren, evenals de Duitser Max Kellner en de Ier Padraig Dooley. Mark Hopf veroverde de laatste plek.

Op de King David Golf Club kwalificeerden zich Cliffie Howes, Fraser Mulholland (beiden 69 slagen), Nico le Grange en de Deen Knud Storgaard (70 slagen).