Het eerste golfnieuws

Muntz start super in Zuid-Afrika

ImageRolph Muntz is uitstekend begonnen in het South African Airways Open. Startend vanaf hole 10 begon hij op de eerste dag met een reeks van parren totdat de ommekeer kwam op hole 13, een par 5 van 489 meter. Een goede drive en een sterke ijzerslag naar de green waren voldoende voor een eagle. Op hole 15 maakte hij nog een birdie en de eerste fout die hij maakte was op hole 1 van zijn tweede negen. Bogey op 1 maar birdies op 4 en 5 brachten zijn score op -4 (68 slagen) en de gedeelde 4e plaats.

Jean Hugo (foto), de flightgenoot van Muntz, maakte geen eagle maar wel de nodige birdies, zes om precies te zijn. Met een score van -6 en een nieuw baanrecord leidt hij na de eerste dag. Titelverdediger Tim Clarke deed het ook goed; hij staat met 67 slagen op 1 slag van de leider.
De start van Lee Westwood in het nieuwe seizoen had beter gekund, met een ronde van 75 slagen (+3) bevindt hij zich op 9 slagen afstand van Hugo. De 29-jarige Iain Pyman was de eerste speler met een lage score die in het clubhuis kwam. Met 68 slagen zette hij de toon. Later kwamen met dezelfde score dus Muntz, Peter Lawrie, de Schotten Andrew Coltart en David Drysdale erbij.
Het publiek liep massaal mee met Justin Rose, maar de 22-jarige speler kon niet echt imponeren: hij eindigde met een ronde van 71 slagen (-1).

-6 Jean Hugo
-5 Tim Clark
-5 James Kingston
-4 Iain Pyman
-4 Andrew Coltart
-4 Peter Lawrie
-4 Rolf Muntz
-4 David Drysdale