PGA Tour

McIlroy leidt samen met Schauffele en Clark in The Players Championship

Hole-in-one voor Ryan fox op de 17e de beruchte eiland hole!

Rory McIlroy

De Noord-Ier Rory McIlroy maakte donderdag zes birdies in zijn eerste acht holes op Sawgrass en eindigde zijn ronde met een totaal van 10 birdies om samen met Xander Schauffele en Wyndham Clark met 7 onder de leiding te nemen na de eerste ronde van The Players Championship.

De Engelsman Matt Fitzpatrick en de Canadees Nick Taylor staan op zes onder, terwijl Scottie Scheffler op vijf onder staat.

Wereld nummer één Scheffler opende met een bogey op de par-vier eerste hole, maar volgde dat op met drie birdies en had er nog drie op de back nine toen hij zijn streven begon om de eerste speler te worden die de titel verdedigde in de 50e versie van het PGA Tour’s vlaggenschip evenement met een prijzengeld van 25 miljoen.

Bij de Amerikaan voegden zich de Australiër Jason Day, winnaar van dit evenement in 2016, en de Zweedse sensatie Ludwig Aberg die tot de zes spelers behoorden die op een dag van lage scores in Florida een ronde van 67 schoten.

De Olympisch kampioen Schauffele liet geen slag vallen in zijn ronde van 65 slagen, terwijl zijn landgenoot Clark en regerend US Open-kampioen, acht birdies had, waaronder drie op rij vanaf de 15e.

Ryan Fox vierde maakte een hole-in-one op de kenmerkende 17e hole van Sawgrass! Hij eindigde mede zijn ronde daardoor op 3 onder en staat gedeeld 22e.

De Engelsman Tommy Fleetwood deed ook aardig mee na een foutloze opening van 13 holes, maar sloeg in het water op de zevende, zijn 16e hole van de ronde, en maakte daar een triple-bogey waardoor hij wegzakte in het klassement. Hij staat nu met 2-onder gedeeld 37e met onder andere Adam Scott en Justin Rose.