Het eerste golfnieuws

Masters tickets gouden handel

ImageDe politie in Augusta heeft eigenaren van Masters Tournament tickets gewaarschuwd goed op hun badges te letten.

Afgelopen maandag brak een 27-jarige dief in een hotel in en ontvreemdde daar 4 badges die hij later wilde verkopen voor 350 dollar per stuk.

In Georgia is er een levendige handel ontstaan in toegangsbewijzen voor het prestigieuze toernooi. Dit is niets nieuws onder de zon, dit verschijnt herhaalt zich elk jaar tijdens de week van de Masters.

Op de wegen die leiden naar de baan van Augusta staan bordjes waarop toegangskaarten te koop worden gevraagd. Niet zo verwonderlijk gezien het feit dat er een wachtlijst van 20 jaar bestaat om via offici?le weg aan een kaart te komen.

In het jaar 2000 ging het verhaal de ronde van een Australi?r die in Londen woonde en de eerste ronden van de Masters op tv had aanschouwd. Hij vond het zo fantastisch en was zo opgewonden dat hij een vlucht boekte naar Atlanta. Daar aangekomen pakte hij de bus naar Augusta en wist van een bezoeker die de wedstrijd halverwege verliet de kaart over te nemen voor het bedag van 300 dollar zodat hij de laatste negen holes van het toernooi nog kon aanschouwen.