Het eerste golfnieuws

Sandy Lyle baalt

ImageDat het niet alle spelers voor de wind gaat blijkt wel uit de grote moeite die Sandy Lyle heeft om op een toernooi van de US-PGA te mogen spelen.

De 44-jarige Lyle was de eerste Engelsman die de Masters won, maar hij beleeft nu duidelijk mindere tijden.

Volgende maand zal hij terugkeren uit de Verenigde Staten maar hij hoopt voor die tijd nog op een uitnodiging om mee te spelen aan een toernooi op Amerikaanse bodem.

Hij heeft zelf enkele brieven en emails gestuurd aan organisatoren van wedstrijden om de aandacht op zich te vestigen. Lyle is teleurgesteld door sommige reacties die volgens hem onbeleefd en pijnlijk zijn.

?Natuurlijk is het voor hen moeilijk om een keuze te maken uit honderden spelers die zich hebben aangemeld voor het toernooi. Maar een telefoontje met de mededeling dat ze over enkele weken een beslissing nemen, zou aardig zijn. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Nu zit ik maar te wachten. In de helft van de gevallen ben ik gewoon een nummer, en dat bevalt me niets.?

Lyle is ook nog niet zeker van een startplaats op de Greater Greensboro Classic, het toernooi dat hij tot tweemaal toe won in de jaren ?80. Ze hebben hem wel netjes teruggeschreven met de mededeling dat ze het in overweging zullen nemen. Omdat hij in 1988 de Masters heeft gewonnen, is hij zijn leven lang verzekerd van deelname aan deze prestigieuze wedstrijd. Daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken en hij oefent zich alvast suf om goed voor de dag te komen op Augusta.