PGA Tour

Masters 2014 – Joost Luiten gedeeld 53e en Bill Haas leidt

11-04-2014-haas
11-04-2014-haasDe eerste major is begonnen en wel de Masters 2014. In de Masters dit keer een Nederlander en wel Joost Luiten. Hij opende in de wedstrijd met een ronde van 75 slagen (+3) maar daar had echt meer in gezeten. Met een bogey op de eerste hole duurde het tot hole 13 voordat hij zijn eerste birdie liet noteren en hij gelijk par aan de baan stond. Een bogey op de 14e zorgde weer voor +1 en met een par op 15 en 16 bleef dat zo. Op de 17e hole leek Luiten na een goede drive uitzicht te hebben voor een goede score maar zijn tweede slag was niet een van de beste. Vervolgens had hij drie putts nodig om zijn bal in de cup te laten verdwijnen en moest hij een dubbel bogey op zijn kaart accepteren. Met een par op de 18de hole bleef zijn score +3 en deelt hij de 53ste plaats.
 
Bill Haas gaat na de eerste dag aan de leiding. De Amerikaan wist een score van 68 slagen (-4) te laten noteren en staat daarmee een slag voor op Adam Scott, Bubba Watson en Louis Oosthuizen. Scott is de titelverdediger, hij won het toernooi in 2013. Haas wist in zijn ronde zes birdies te maken maar ook twee bogeys. 
 
Dat er ook echt slechte scores waren bleek wel uit de scorekaart van de Zuid-Afrikaan Branden Grace. Met een tripple bogey twee dubbel bogeys zes bogeys en een birdie eindigde hij zijn ronde met 84 slagen en staat daarmee helemaal onderaan het klassement.