PGA Tour

Masters 2014 – Joost Luiten door en Bubba Watson leidt!

08-03-2012-watson
08-03-2012-watsonEen sensatie dat mag worden gezegd. Joost Luiten is er in geslaagd om zich te plaatsen voor het weekend van de eerste major van het jaar de Masters 2014. De cut kwam in Augusta op +4 te liggen en laat Luiten daar nu exact na zijn tweede ronde op eindigen. 
 
De Bleiswijker wist op de tweede dag rond te gaan in 73 slagen (drie birdies en vier bogeys) en staat voor het toernooi met 148 slagen (+ 4) op de gedeelde 46ste plaats.
 
Linkshandige  schittert in Augusta
 
Halverwege het toernooi heeft de linkshandige Bubba Watson (foto) de leiding genomen. De Amerikaan ging op de tweede dag rond in 68 slagen en met 137 slagen (-7) heeft hij drie slagen voorsprong op de Australiër John Senden. Watson mocht al eerder de groene blazer aantrekken die traditioneel de winnaar wordt omgedaan, in 2012 was het voor hem zover. 
 
De titelverdediger uit 2013 Adam Scott, Thomas Björn, Jonas Blixt en Jordan Spieth staan op vier slagen afstand van Watson.
 
De Amerikaan Bill Haas die na de eerste ronde nog de leiding had zakte weg naar de gedeelde 26e plaats na een tweede ronde van 78 slagen! Voor onder andere Phil Mickelson, Zach Johnson, Angel Cabrera en Graeme McDowell was het toernooi voorbij, zij misten de cut.