Lydia Ko wint het LOTTE Championship

ECCO® GOLF-ambassadeur, Lydia Ko, haalde een nieuw toernooirecord van 28-onder par en behaalde zaterdag haar eerste overwinning in meer dan twee jaar in het LOTTE-kampioenschap op de LPGA Tour.

De Kiwi heeft een sterke start gemaakt in 2021, met een reeks hoge finishes, waaronder de tweede plaats op de ANA Inspiration,  die doet denken aan de vorm die haar naar de nummer één van de wereld bracht. Deze week, met ECCO BIOM G3 aan, wist Ko met 67,63, 65 en opnieuw 65 slagen het toernooi te winnen met zeven slagen verschil op de nummers twee Inbee Park, Sei Young Kim, en Nelly Korda in Hawaï.

“Hand op mijn hart, ik weet dat er tijden waren dat ik me afvroeg: ‘Hé, ik weet niet of ik ooit nog winnaar zal zijn.’ Maar ik ben duidelijk dankbaar voor alles in mijn carrière en ik denk dat wij in een positie bevinden waarin wij bedoeld zijn, ”zei Ko.

“Ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden, vooral op een golfbaan als deze. De scores kunnen erg laag zijn. Ik bleef gewoon vasthouden aan mijn spelplan, ”voegde ze eraan toe.

Jesper Thuen, verantwoordelijk voor sponsoring bij ECCO GOLF, zei: “Deze overwinning bewijst echt dat Lydia weer aan de top staat. “We zijn verheugd om Lydia terug te zien als winnaar en we kijken ernaar uit om haar onze voortdurende steun te geven terwijl ze blijft stijgen naar de top van de wereld.”

Ko claimde de overwinning met het ECCO BIOM® G3-ontwerp voor dames, een ontwerp met soepel ECCO-prestatieleer en een waterdichte GORE-TEX-constructie die de voeten onder alle omstandigheden droog en comfortabel houdt.

De schoen wordt ook benadrukt door uitzonderlijke ondersteuning en comfort met ECCO GOLF’s beroemde BIOM® NATURAL MOTION® die lage grondstabiliteit combineert met een handschoenachtige pasvorm die is gebouwd voor natuurlijke beweging.

Naast Lydia Ko worden ECCO GOLF-schoenen in wedstrijden over de hele wereld gedragen door onder anderen Caroline Masson, Minjee Lee, Henrik Stenson, Fred Couples, Erik van Rooyen en Thomas Bjørn. Voor meer informatie over ECCO GOLF kunt u terecht op golf.ecco.com.