Pro Golf Tour: Nick Bachem wint in Egypte Max Albertus beste Nederlander

Met een gedeelde achtste plaats is Max Albertus als beste Nederlander geëindigd in het Red Sea Ain Sokhna Classic een toernooi op de Pro Golf Tour. Albertus wist op de golfbaan van Golfclub Ain Sokhna met 69, 73 en 68 slagen op 6-onder te eindigen. De Nederlandse amateur Nordin van Tilburg werd in het sterk deelnemersveld gedeeld 13e met 5-onder. Stan Kraaij, Mike Toorop en Mats Markovits werd met -3, -2 en +1 gedeeld 23e, 26e en 37e in het toernooi.

Nick Bachem, lid van het Golf Team Duitsland en regerend vice-Europees kampioen, stelde zijn titel van de Rode Zee Ain Sokhna Classic veilig. De 21-jarige sportsoldaat zegevierde op de Sokhna Golf Club in Egypte met rondes van 66, 67 en 70 slagen en had met 13 onder par twee slagen minder dan de Belgische Kristof Ulenaers (66, 71, 68 / -11). De derde plaats met 9 onder par werd gedeeld door de Duitser Benedict Staben, Luca Galliano uit Zwitserland en de Fransman Mathis Pansart.

Het is niet de eerste keer dat de Duitse topamateur Nick Bachem een toernooi op de Pro Golf Tour heeft gewonnen: in het seizoen 2020 won hij de Open Golf Royal Anfa Mohammedia in Marokko en eindigde had hij in meer toernooien ene goede eindklassering.

Het eigenlijke plan was destijds om na Golf Team Duitsland en het EK in 2020 de overstap te maken naar professional. Met het Duitse team won hij voor het eerst het Europees Kampioenschap, even later werd hij vice Europees kampioen individueel. Toch stelde hij de sprong naar professional uit en dat vanwege de pandemie.

De kampioenschapsbaan van de Sokhna Golf Club bleek opnieuw een uitstekend terrein te zijn  met greens en fairways in uitstekende staat. De Pro Golf Tour in Ain Sokhna aan de Rode Zee in Egypte vierde een succesvolle start van het seizoen 2021 met twee succesvolle toernooien.

De spelers van de Pro Golf Tour reizen nu terug naar Europa waar van 28 tot en met 30 april de Haugschlag Neder-Oostenrijk Open by perfect eagle op het programma staat. Het traditionele toernooi in het Oostenrijkse Waldviertel, dat in september 2020 werd gehouden, heeft nog eens 30.000 euro aan prijzengeld of rankingpunten. De verdediger van de titel is de Zwitser Jeremy Freiburghaus, die zich ook heeft aangemeld, net als de twee vorige seizoenwinnaars van 2021, Mateusz Gradecki (Polen) en Nick Bachem; de Duitser is ook de nieuwe nummer 1 in de PGT-ranglijst (progolftour.de)