Lucas Herbert wint na play-off het Dubai Desert Classic en Luiten die eindigt als 66e

Veel hoge scores op de vierde en laatste dag van het Omega Dubai Desert Classic in Dubai. Slechts 14 spelers wisten op zondag hun ronde onder par het clubhuis binnen te brengen. Veel wind zorgde voor veel problemen zo ook voor Joost Luiten die een van zijn hoogste en slechtste ronden in zijn carrière wist te maken namelijk met 79 slagen!

De 79 slagen van Luiten was nog geen eens de hoogste score van de dag spelers als Sören Kjeldsen, Shaun Norris, Aaron Rai, Nino Bertasio, Mathiam Keyser er Sebastian Heisele kwamen met meer dan 80 slagen het clubhuis binnen. De cheque voor Luiten was ook gelijk een van zijn laagste met iets meer dan 6000 euro.

Opvallend is dat de latere winnaar en Australiër Lucas Herbert (foto) net als Zuid-Afrikaan Christaan Bezuidenhout allebei wel ruim onder par hun ronde wisten te spelen. De twee wisten in 68 slagen rond te gaan op zondag en eindigden daarmee op 9-onder par als beste spelers in het klassement. De twee moesten dus opnieuw de baan in om in een play-off de winnaar aan te wijzen. De eerste keer dat ze opnieuw de 18e speelden werd het par voor beiden. De tweede keer wist Herbert met een birdie toe te slaan en de overwinning te pakken.

Voor de 24-jarige Herbert was er een cheque van bijna 500.000 euro en voor 1 jaar oudere Bezuidenhout ruim 320.000 euro.

Ashun Wu nu aan kop in Dubai en Luiten nu gedeeld 48e