Het eerste golfnieuws

Lovey en Miller kunnen niet scoren vanwege enorme windkracht

ImageVanwege het slechte weer hebben slechts twee Nederlanders hun eerste ronde van de 2e fase van de Qualifying School kunnen spelen. Met respectievelijk 83 en 77 slagen kwamen St?phane Lovey (foto) en Ralph Miller van de golfbaan van PGA Golf de Catalunya.

Robert-Jan Derksen en Hayo Bensdorp kwamen niet aan spelen toe. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag 36 holes moeten spelen.

Eerder deze week werden door waarschijnlijk een aantal vandalen ?s nachts zeven greens op de golfbaan van PGA Golf de Catalunya beschadigd. Over de greens hadden zij liters dieselolie gegooid. Dit maakte het putten erg moeilijk, de olie had diepe sporen achter gelaten. De spelers hadden dan ook het idee dat het niet gras was waar zij overheen moesten putten maar dat het zand was en dit be?nvloedde zeker de score.

Lovey speelde tot hole 4 goed golf, met bijna geen wind en het zag er naar uit dat dit de hele dag zo zou blijven. Maar plotseling nam de wind enorm toe en was het spelen bijna niet meer mogelijk. De toernooiorganisatie besloot toch gewoon de spelers hun ronde te laten uitspelen met als resultaat erg hoge scores. De spelers die vroeg waren gestart hadden daarvan het grootste voordeel, hun scores lagen over het algemeen een stuk lager.

De Nederlandse spelers hebben gelukkig nog 36 holes om hun score op te trekken. Na 54 holes is er de cut en daar moeten zij zeker bij zijn.