Het eerste golfnieuws

Ontknoping Order of Merit in zicht

ImageNa 4 dagen spelen zal bekend worden wie zich de nieuwe winnaar van de Volvo Masters mag noemen en wie als nummer 1 is ge?indigd is in de Order of Merit.
De toernooiorganisatie heeft het in ieder geval spannend genoeg gemaakt door de nummer 1 en 2 van de Order of Merit, Retief Goosen (foto) en Padraig Harrington, de eerste twee dagen samen te laten spelen. “Ik ben goed bevriend met Padraig en ik kijk er naar uit om met hem de baan in te gaan. We zullen ons donderdag goed vermaken?, aldus Goosen. ?Verder liet hij weten verbaasd te zijn dat hij nog steeds bovenaan de Volvo Order of Merit staat. ?Het is verrassend dat ik nog steeds aan kop ga, ik had dat niet verwacht. Ik denk dat Padraig wel een beetje teleurgesteld zal zijn over zijn eigen prestaties van de afgelopen weken.?

Het verschil tussen de twee is nog maar 23.119 euro in het voordeel van Goosen. Harrington heeft goede herinneringen aan het toernooi omdat hij won vorig jaar. Rolf Muntz zal samen met Tony Johnstone de baan in gaan en Maarten Lafeber heeft als medespeler Graeme McDowell.

De zevenvoudige winnaar van de Order of Merit, Colin Montgomerie, zal als medespelers Sergio Garcia treffen.