Het eerste golfnieuws

Uitstekend begin Lafeber in Spanje

ImageMaarten Lafeber is uitstekend begonnen in het Volvo Masters in Spanje. Op de golfbaan van Valderrama kwam hij tot een ronde van 69 slagen (-2) en daarmee deelt hij de 8e positie. Lafeber maakte over zijn ronde 4 birdies en 2 bogies.

Rolf Muntz had het niet gemakkelijk, hij ging rond in 75 slagen en staat daarmee op +4 voor het toernooi en deelt hij de 46e plaats. Muntz hoeft zich geen zorgen te maken dat hij de cut mist want die is er niet in dit toernooi.

De titelverdediger Padraig Harrington zal zijn regelboekje toch beter moeten bestuderen. Op hole 1 repareerde hij een pitchmark net buiten de green, en toen kon hij direct twee strafslagen bij zijn score optellen. Harrington deelt met +3 (74 slagen) de 42e plaats. Retief Goosen, zijn medespeler, had 1 slag minder nodig en deelt met +2 de 34e plaats.

Angel Cabrera maakte birdies op zijn laatste vier holes en kwam daarmee op een ronde van 63 slagen (8-onder par). In totaal maakte hij 8 birdies. Hij heeft daarmee vier slagen voorsprong op Phillip Price (Wales). Vijf spelers volgen op 68 slagen.

Cabrera, die in mei het Benson and Hedges International won op The Belfry, kwalificeerde zijn ronde als ?zo?n ronde waarvan je droomt als je een toernooi gaat spelen?. Met zijn 63 slagen had hij net ??n slag meer nodig dan het baanrecord dat in 1994 door Bernhard Langer is gevestigd.