LIV Golf Tour

LIV Golf: Charl Schwartzel blijft aan de leiding

De tweede ronde van de LIV Golf International Series staat in de boeken. Charl Schwartzel leidt met 9 onder en Dustin Johnson staat gedeeld vijfde waar Phil Mickelson gedeeld 26e is!

De spelers sloegen om 09:15 uur ET (14:15 uur lokaal) opnieuw af in een shotgun-start voor de tweede ronde van het LIV Golf Invitational London-evenement. 

De 37-jarige Zuid-Afrikaan wist op vrijdag in 4-onder, 66 slagen, rond te gaan op de par-70 Centurion Club en is nu 9-onder. Zijn landgenoot Hennie Du Plennis volgt op drie slagen achterstand. De Amerikaan Peter Uihlein staat met 4-onder op de derde plaats en opnieuw een Zuid-Afrikaan Oliver Bekker staat vierde met 3-onder.

Johnson zal zijn best moeten doen wil hij in de buurt komen van Schwartzel. Hij deelt de vijfde plaats op 1-onder. Mickelson ging rond in 75 slagen en is 4 over en gedeelde 26e. Hij is de hoogst gerangschikte speler ter wereld in het LIV Golf event als de nr. 15.

Johnson’s laatste overwinning was in de 2020 Masters, gehouden in november. Hij won toen een cheque van 2.070.000.  Een overwinning deze week  is 4 miljoen en diegene die solo op de tweede plaats eindigt verdiend nog 2.125.000.

Charl Schwartel pakt de leiding in controversiële LIV Tour