DP World Tour

Darius Van Driel knalt naar 5e plek in Zweden

Hij was een van de twee die op zaterdag de laagste ronde wist te maken en wel met 66 slagen. Darius van Driel knalde door deze score omhoog in het klassement naar die van gedeeld vijfde. Hij maakte zeven birdies en helaas op zijn laatste een bogey die kwam door een afslag in de fairway bunker en in drieën lag hij daardoor pas op de green.  Van Driel staat nu met 10-onder op zes slagen van de leider de Zweedse Grant Lint die eveneens in 66 slagen rondging.

Grant produceerde een prachtige eagle op de 11e waar ze bijna van de ene naar de andere kant van de green putte. Ze nam voorsprong van twee slagen in de laatste ronde van de Scandinavian Mixed, waar ook mede-organisator van het toernooi, Henrik Stenson, aan deelneemt.

De Zweedse, dit seizoen al tweevoudig winnaar op de Ladies European Tour, jaagt nu op de grootste overwinning uit haar carrière op een evenement waar 78 vrouwen en 78 mannen uit de DP World Tour op hetzelfde parcours spelen en voor één prijzenpot.

Grant gaat de laatste dag in met 16-onder en met twee slagen voorsprong op de Australiër Jason Scrivener, die kort in het klassement leidde na een birdie op drie van zijn eerste zes holes. De bogey op de achtste en de dubbel bogey op de 16e zorgde ervoor dat hij op twee slagen afstand staat. De dubbel bogey kwam door een bal in het water rechts van de green.

Henrik Stenson, een van de organisatoren van dit toernooi, staat met 13-onder derde in het klassement.

Geen Nederlanders door in Spanje en in Zweden weten Van Driel en Veerman zich te plaatsen