LIV Golf Tour

Charl Schwartel pakt de leiding in controversiële LIV Tour

De eerste wedstrijd van de LIV Tour is gestart en nu al lijken spelers er geen genoegen mee te nemen de zij door de PGA Tour in de ban zijn gedaan. Voormalig nummer 1 van de wereld Dustin Johnson en Europese sterren Sergio Garcia, Martin Kaymer, Graeme McDowell en Lee Westwood behoren tot de 17 spelers die geschorst zijn door de PGA Tour. 

Kort nadat het 48-man deelnemersveld op hetzelfde moment van start ging in een “shotgun-start”, stuurde de PGA Tour een memo naar de leden waarin stond dat alle spelers die in Hertfordshire deelnamen “geschorst zouden worden of anderszins niet langer in aanmerking zouden komen om deel te nemen aan de PGA Tour”.

Ian Poulter (foto) zei dat hij van plan was in beroep te gaan tegen zijn schorsing, terwijl LIV Golf reageerde met een verklaring waarin hij de zet van de PGA Tour “wraakzuchtig” noemde en garandeert dat “dit zeker niet het laatste woord over dit onderwerp is”.

Voormalig Masters-kampioen Schwartzel staat ook op de lijst van spelers die nu niet meer in aanmerking komen voor deelname aan de PGA Tour. De Zuid-Afrikaan reageerde met een openingsronde van 65 slagen om daarmee de leiding te nemen met een slag voorsprong op zijn landgenoot Hennie du Plessis.

Het duo maakt deel uit van het “Stingers”-team, een van de 12 teams van vier man die dinsdag zijn geselecteerd en met hun snelle starts hebben ze een voorsprong van zes slagen in de teamcompetitie waar het winnende kwartet een extra 3 miljoen deelt bovenop hun individuele prijzengeld.

De winnaar van dit toernooi verdiend 4 miljoen is dat veel, nou dat valt wel mee want op de PGA Tour verdiend de winnaar van het Player Championship 3.6 miljoen. Wat wel opvalt dat er in het LIV Tour toernooi geen cut is, dus iedereen is zeker van prijzengeld. De laatste krijg altijd nog 120.000 mee naar huis.