DP World Tour

Darius van Driel en Daan Huizing rond par na eerste ronde in Zweden

Een ronde onder par en een ronde er net boven voor de Nederlanders Darius van Driel en Daan Huizing in het Volvo Car Scandinavian Mixed 2022. Op de golfbaan van de Halmstad Golf Club in Tylösand wist Van Driel met 1-onder zijn eerste ronde te eindigen en Huizing helaas door de dubbel bogey op de 18e met 1-boven par. 

Huizing sloeg op de 18e zijn eerste out-of-bounds en zijn tweede bal net naast de fairway. Sloeg slag vijf op de green en maakte een flinke putt om zijn dubbel te redden. Huizing staat nu gedeeld 98e.

Van Driel wist wel weer veel birdies te maken, vier stuks, maar had ook drie bogeys. Zijn 1-onder bracht hem op de gedeelde 55e plaats. 

Craig Howie wist met zeven birdies en een bogey-vrije ronde met 65 op de Halmstad Golf Club de gedeelde leiding te nemen.  De nummer 416 van de wereld staat bovenaan het klassement samen met de Fransman Matthieu Pavon, de Spaanse Santiago Tarrio en de vrouwelijke amateur Carolina Melgrati. In het toernooi doen 78 mannen en 78 vrouwen mee en spelen voor één prijzenfonds.

Het Engelse kwartet Rosie Davies, Daniel Gavins, David Horsey en Oliver Wilson staan ​​allemaal binnen drie slagen van de leiding. De medeorganisator Henrik Stenson volgt op vijf slagen terug van de leiding na een ronde van twee-onder en 70 slagen.